Италианските власти са арестували около 140 заподозрени във връзки с

...
Италианските власти са арестували около 140 заподозрени във връзки с
Коментари Харесай

В Италия арестуваха 140 души, заподозрени във връзки с мафията

Италианските управляващи са арестували към 140 обвинени във връзки с мафията при две интервенции, които са извършени в цялата страна, съобщи Нова телевизия с позоваване ДПА. 

Уточнява се, че полицията е задържала 65 обвинени в южната област Калабрия и 13 души в северния град Бреша в интервенцията, наречена " Нощно синьо " (Blu Notte). Предполага се, че обвинените са били част от калабрийската мафия Ндрангета, една от водещите мафиотски организации в европейската търговия с опиати. Прокуратурата упреква лицата във връзки с мафията, трафик на опиати, пране на пари и изнудване. Голяма част от арестуваните са към този момент в предварителния арест, а останалите са под домакински арест или пък са с наложени ограничавания.

Властите оповестиха, че следствието им е разрешило да придобият по-добра визия за прословутия клан на Ндрангета Коска Белоко от град Розарно, покрай пристанището Джоя Тауро. Счита се, че фамилията е взело участие интензивно в трафика на опиати и оръжие в продължение на няколко генерации. След гибелта през октомври на дългогодишния глава на фамилията внукът му пое бизнеса.

Джоя Тауро се счита за значим център в интернационалната търговия с опиати, като там дебаркират кораби от Южна Америка. В предишното пристанищните управляващи са откривали в транспортни контейнери големи количества кокаин на стойност милиони евро.

При друга интервенция против проведената престъпност на остров Сицилия полицията арестува към 60 души, от които 48 бяха изпратени в предварителния арест. Заподозрените са упрекнати в трафик на опиати сред Калабрия и Сицилия. Съобщава се, че те са работили основно в Месина, където фериботите идват от Реджо Калабрия. Твърди се, че по време на пандемията те са транспортирали опиати в коли за спешна помощ през пролива, с цел да избегнат полицейски инспекции.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР