Италианските власти разследват смъртта на 26 момичета, открити във водите

...
Италианските власти разследват смъртта на 26 момичета, открити във водите
Коментари Харесай

Намериха 26 мъртви момичета край италианския бряг

Италианските управляващи проверяват гибелта на 26 девойки, открити във водите Средиземно море край крайбрежията на Салерно, заяви Си Ен Ен (CNN). Смята се, че става дума за бежанки от Нигер и Нигерия, които са потеглили по рисковия път от Либия към Европа.

Има подозрения, че тийнейджърките, са били изнасилвани неведнъж преди да починат .

Предстои това да бъде открито посредством аутопсия, която ще бъде осъществена през днешния ден.

Разследват има ли избавителни лодки - таксита за мигранти

Бунт в имигрантски център в Италия

По данни на локални медии, телата са пристигнали в Италия в неделя с испански боен транспортен съд, пренасящ 375 мигранти. Труповете на девойките били на тънка гумена лодка дружно с още 64 души. Тя била на половина потънала.

Самите спасители разказват мрачна сцена: оживелите, които колкото да се крепят върху останките от плавателния съд, до момента в който телата на девойките плават към тях .

Според италиански медии, женските тела били държани в хладилна част на военния транспортен съд. Повечето от тях са на възраст 14-18 години.

По-голямата част от 375-те оживели, докарани в Салерно, са африканци от Субсахарска Африка, от Нигерия, Сенегал, Гана, Гамбия и Судан, оповестяват италиански издания. Сред тях са 90 дами – осем от които бременни – и 52 деца. На борда е имало и либийски мъже и дами.

Припомнете си лагерите в Близкия изток и Африка, в които живет милиони във видеото горе.

.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР