Италианските власти разследват смъртта на 26 момичета, открити във водите

...
Италианските власти разследват смъртта на 26 момичета, открити във водите
Коментари Харесай

26 мъртви момичета открити край италианския бряг

Италианските управляващи проверяват гибелта на 26 девойки, открити във водите на Средиземно море край крайбрежията на Салерно, съобщи Си Ен Ен.

Има подозрения, че тийнейджърките, са били изнасилвани неведнъж преди да починат. Предстои това да бъде открито посредством аутопсия.Смята се, че става дума за бежанки от Нигер и Нигерия, които са потеглили по рисковия път от Либия към Европа.
 
По данни на Би Би Си телата са пристигнали в неделя с испански боен транспортен съд, пренасящ 375 мигранти. Труповете на девойките били на тънка гумена лодка дружно с още 64 души. Тя била на половина потънала. Самите спасители разказват мрачна сцена: оживелите, които колкото да се крепят върху останките от плавателния съд, до момента в който телата на девойките плават към тях.

Според италиански медии женските тела били държани в хладилна част на военния транспортен съд. Повечето от тях са на възраст 14-18 години.

Повечето от 375-те оживели, докарани в Салерно, са африканци от Субсахарска Африка, от Нигерия, Сенегал, Гана, Гамбия и Судан, оповестява ежедневникът La Repubblica. Сред тях са 90 дами - осем от тях бременни - и 52 деца. На борда е имало и някои либийски мъже и дами.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР