Италианските власти издирват турист, драскал по стените на Колизеума. Министърът

...
Италианските власти издирват турист, драскал по стените на Колизеума. Министърът
Коментари Харесай

Турист драска по стените на Колизеума, италианските власти го издирват

Италианските управляващи търсят екскурзиант, драскал по стените на Колизеума. Министърът на културата Дженаро Санджулиано прикани към момента неидентифицираният мъж да бъде осъден с цялата суровост на закона поради вандалската му постъпка против един от най-известните монументи в страната, оповестяват от NOVA. 

На видео, оповестено в обществените мрежи, се вижда по какъв начин екскурзиантът употребява ключ, с цел да напише своето и името на приятелката си върху една от вътрешните стени на античния каменен римски амфитеатър. Надписът гласи " Айвън+Хейли 23 ".

В изказване културният министър осъди вандализма против " едно от най-известните места в света " и го дефинира като " доста сериозен, неподобаващ и извънредно нелюбезен акт ".  Ако бъде разпознат и хванат, мъжът рискува присъда до пет години затвор и санкция от минимум 15 000 евро.

Построеният преди 2000 години Колизеум е бил най-големият амфитеатър в Римската империя. Той е бил хазаин на гладиаторски борби, изтезания и лов на животни. Днес това е най-популярната туристическа атракция на Италия. Паметникът неведнъж е ставал жертва на вандализъм, като през последните години десетки гости са били хванати да оставят надписи или да се пробват да откраднат каменни фрагменти от него
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР