Италианските власти арестуваха Матео Месина Денаро, считан за бос на

...
Италианските власти арестуваха Матео Месина Денаро, считан за бос на
Коментари Харесай

30 години издирвали Матео Денаро в Испания и Албания, докато той бил в Сицилия


Италианските управляващи арестуваха Матео Месина Денаро, считан за необут на сицилианската незаконна организация „ Коза Ностра “. В продължение на 30 години той е считан за " номер едно " измежду италианските бегълци и е един от най-търсените в света.

Матео Месина Денаро е роден през 1962 година в Сицилия в фамилията на мафиотски необут и наследява активността на татко си. На 18-годишна възраст прави първото си ликвидиране и е извънредно непосредствен до предходния необут на „ Коза Ностра “. Отговорен е за изтезанието на десетки хора, в това число и на антимафиотски магистрати.

Превръща се в дезертьор през 1993 година – тогава за първи път влиза в описите на търсените хора. През тези 30 години има и интернационална заповед за неговото търсене. Италианските служби считали, че той се укрива в Испания или Албания. Случвало се е няколко пъти да задържат хора, които физически приличали на Матео Денаро.

Една от аргументите да не бъде арестуван, е, че липсвала настояща негова фотография и не било ясно дали не се е подложил на пластични интервенции, с цел да бъде неузнаваем. Някои от теориите споделят, че даже е премахнал отпечатъците на пръстите си. Оказва се, че през множеството време Денаро е бил в Сицилия, макар че е посещавал през това време клиники в Барселона.

Италианските медии обръщат внимание, че мафиотът е хванат на същата дата, на която е бил заловен и Салваторе Рина - един от най-големите босове, през 1993 година, съобщи БТВ. Службите и политическите кръгове се надяват Матео Денаро да спомага на проверяващите и да показа информации, които ще доведат до разкрития.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР