Италианските сенатори приеха днес с единодушие закон за борба с

...
Италианските сенатори приеха днес с единодушие закон за борба с
Коментари Харесай

Сенаторите в Италия приеха единодушно закон за борба с насилието срещу жени

" Италианските сенатори одобриха през днешния ден с единогласие закон за битка с насилието против дами ", съобщи Ройтерс.

Сенатът (горната камара на италианския парламент) утвърди законопроекта, импортиран от дясното държавното управление на премиера. " За " гласоподаваха 157 сенатори, като нямаше нито един глас " срещу ". Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция, означи, че това е рядка демонстрация на единение на ръководещите партии и опозицията.

Законопроектът към този момент бе утвърден от долната камара на Народното събрание в края на предишния месец.

С новоприетия закон се цели да бъде разширена отбраната на дамите, които са изложени на риск от принуждение, и да се постави завършек на вълната от убийства на дами, която провокира отвращение в цяла Италия.      

" Този закон вкарва ограничения, които в доста случаи могат да се окажат от решаващо значение за това дали някой ще живее или ще почине ", посочи министърът по фамилните въпроси Еуджения Рочела.

Законът бе признат на фона на скорошно ликвидиране на 22-годишна студентка в дребен град, намиращ се покрай Венеция. Престъплението шокира Италия поради възрастта на жертвата, която се очаквало да приключи висшето си обучение този месец. Бившият другар на студентката, който е обвинен за убийството, бе арестуван в Германия.

Италианският външен министър Антонио Таяни  Антонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 година ръководител на Европейския парламент съобщи през днешния ден, че Рим и Берлин към този момент са се договорили мъжът да бъде екстрадиран.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР