Италианските пожарникари заявиха в четвъртък, че са се борили с

...
Италианските пожарникари заявиха в четвъртък, че са се борили с
Коментари Харесай

Италианските пожарникари се борят с над 500 пожара

Италианските пожарникари обявиха в четвъртък, че са се борили с над 500 пожара през нощта, оповестяват за още един смъртен случай, с което общият брой на жертвите, породени от, е достигнал четири през последната седмица.

Антициклон, наименуван Луцифер, обгръща Италия, изпращайки температури нагоре и причинявайки това, което се счита за нов европейски връх от 48,8 градуса по Целзий в в сряда.

Южна Европа претърпява мощни горещи талази и горски пожари това лято, като смъртни случаи са регистрирани и в Гърция и Турция, а специалистите предизвестяват, че изменението на климата усилва интензивността и честотата на такива рискови метеорологични феномени.
 Огненият пъкъл в Гърция не стихва Огненият пъкъл в Гърция не стихва
Смята се, че минимум 1300 жилища са развалени, от които 300 са изцяло унищожени от пожара, който бушува в продължение на девет дни в...

Изгарящата горещина се чака да продължи в няколко дни, заради което има риск от пораждане на пожари, които към този момент са поразили огромна част от юга на страната през последните седмици, изключително в Сицилия и района на Калабрия.

Изгорялото тяло на 79-годишен мъж беше открито в региона на Реджо Калабрия в сряда, до момента в който различен мъж, на 77 години, умря в същия район, откакто се опита да откри леговище на стадото си от пламъците, оповестяват осведомителните организации. Тяхната гибел идва след гибелта на 53-годишна жена и нейния 35-годишен племенник, също в Реджо Калабрия, които починаха предишния петък, пробвайки се да спасят фамилната маслинова горичка.

Пожарната работа в четвъртък сутринта заяви, че е направила 528 интервенции през последните 12 часа, 230 в Сицилия, " където обстановката сега е под надзор ", в това число в планинската верига Мадоние, покрай Палермо. Регионалните управляващи в Сицилия оповестиха изключително състояние вследствие на пожарите, до момента в който 50 доброволни противопожарни екипа от цяла Италия дойдоха, с цел да оказват помощ в битката с пожарите.

Пожарната работа заяви за 100 интервенции за една нощ в Калабрия, с изключително тежки пожари в регионите на Реджо Калабрия, Катандзаро и Козенца.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР