Италианските лекари и медицински сестри, които бяха временно отстранени заради

...
Италианските лекари и медицински сестри, които бяха временно отстранени заради
Коментари Харесай

Мелони връща на работа медиците, отказали да се ваксинират

Италианските лекари и медицински сестри, които бяха краткотрайно отстранени поради отхвърли да се имунизират против COVID-19, ще се върнат на работа от през днешния ден, разгласи италианският министър председател Джорджа Мелони, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

През 2021 година Италия стана първата европейска страна, която задължи всички експерти по здравни грижи от държавния и частния бранш да се имунизират под угрозата от пренасяне на други длъжности или неплатено краткотрайно премахване. 

Разпоредбите трябваше да отпаднат през декември, само че това ще се случи още на 1 ноември заради " дефицит на медицински и хигиеничен личен състав ", изясни министърът на опазването на здравето Орацио Скилачи.

В началото на 2020 година италианският полуостров беше ударен с цялостна мощ от ковид и записва едни от най-тежките загуби на човешки живот след гибелта на 180 000 души.

По думите на Скилачи, сега въздействието на вируса върху лечебните заведения е лимитирано. 

Според Мелони отпадането на наредбите, които десноцентристите подлагаха на критика и това им донесе гласовете на лекарите антиваксъри, ще разреши на 4000 здравни експерти да се върнат на работа.

Правителството на Мелони, което е и най-дясно насоченото от Втората международна война насам, пое ангажимент преди седмица да анулира ограничаващите ограничения, наложени от предшественика ѝ Марио Драги.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР