Италиански военен кораб е свалил два дрона в Червено море

...
Италиански военен кораб е свалил два дрона в Червено море
Коментари Харесай

Италиански военен кораб свали два дрона в Червено море


Италиански боен транспортен съд е свалил два дрона в Червено море в границите на интервенцията на Европейския съюз " Аспид ", ориентирана към противопоставяне на нападенията на йеменските бунтовници хути, се показва в изказване на Министерството на защитата, съобщи Агенция Франс Прес.

" Като част от интервенцията на Европейския съюз " Аспидес " корабът " Кайо Дулио " смъкна два дрона при самозащита ", се споделя в изказването, като се показва, че задачата на интервенцията е " да се отбрани свободата на корабоплаването и комерсиалните пътища " в Червено море.

Това е първият път, в който Рим афишира, че е свалил дронове в Червено море, откакто преди седмица Народното събрание публично утвърди присъединяване на Италия в интервенция " Аспидес ".

От ноември насам хутите правят чести набези против търговски и военни кораби в поддръжка на палестинците в Газа.

В отговор на тези набези през декември Съединените щати сътвориха многонационални сили за морска отбрана в Червено море, наречени " Prosperity Guardian ", а през февруари Европейският съюз започва сходна задача, наречена " Аспидес ", планувана за една година и вероятно възобновена. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР