Италиански съдия е наредил изземването на 779,5 милиона евро (835,5

...
Италиански съдия е наредил изземването на 779,5 милиона евро (835,5
Коментари Харесай

Италия ще изземе 835 милиона долара от Airbnb при разследване за укриване на данъци

Италиански арбитър е наредил изземването на 779,5 милиона евро (835,5 милиона долара; 676,8 милиона английски лири) от краткосрочни колосът за отдаване чартърен Airbnb, поради хипотетично укриване на налози.

Прокурорите споделят, че компанията не е съумяла да събере налог от наемодателите върху към 3,7 милиарда евро доходи от наеми.

Наемодателите в Италия са длъжни да заплащат 21% налог върху приходите си.

Airbnb сподели на BBC, че тя беше „ сюрпризирана и разочарована от дейностите, оповестени от италианския прокурор “.

Говорителят на Airbnb Кристофър Нътли сподели, че европейската централа на компанията работи за разрешаване на въпроса с италианската данъчна организация от юни.

Г-н Nutly добави „ Ние сме уверени, че сме работили в цялостно сходство със закона и имаме намерение да упражняваме правата си с почитание по този въпрос. "

Трима души, които са заемали управителни длъжности в Airbnb от 2017 до 2021 година, също са били разследвани, споделиха в изказване прокурорите на Трибунала в Милано.

През 2022 година Airbnb оспори италианския закон, изискващ компанията и други снабдители на краткосрочни наеми да удържат 21% от приходите от наем на наемодателите и да ги заплащат на данъчните управляващи. < /p>

Фирмата твърди, че условията на Италия по отношение на данъчното облагане опонират на правилото на Европейския съюз за независимост на даване на услуги в блока от 27 страни.

Върховният съд на Европейски Съюз по-късно постанови, че Airbnb би трябвало да съблюдава условията.

През последните години италианските управляващи ускориха контрола върху данъчните практики на огромни компании като Airbnb, която работи в страната от 2008 година

Италианските прокурори са почнали данъчни следствия против Netflix и Meta, съгласно медийни известия.

Миналия месец италиански политици споделиха, че възнамеряват да подхващат репресии против наемодателите, които не заплащат налози върху краткосрочните наеми посредством платформи като Airbnb.

Съуправляващата партия Forza Italia съобщи, че страната ще вкара народен идентификационен код за краткосрочни наеми.

" Този код ще изведе приходите на тези, които наемат жилища, без да ги заявяват ", сподели водачът на Forza Italia и вицепремиер Антонио Таяни пред кореспонденти.

Политици пресмятат, че този ход може да усили фискалните доходи на Италия с 1 милиард евро.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР