Италиански съд разпореди конфискуването на 779,5 млн. евро от гиганта

...
Италиански съд разпореди конфискуването на 779,5 млн. евро от гиганта
Коментари Харесай

Италия конфискува 779,5 млн. евро от Airbnb в рамките на разследване за укриване на данъци

Италиански съд разпореди конфискуването на 779,5 млн. евро от колоса за краткосрочно отдаване чартърен Airbnb поради хипотетично укриване на налози.


Прокурорите настояват, че компанията не е съумяла да събере налог от наемодателите за към 3,7 милиарда евро доходи от наеми.

Наемодателите в Италия са задължени да заплащат 21% налог върху приходите си.

Компанията Airbnb съобщи пред Би Би Си, че е „ сюрпризирана и разочарована от дейностите, оповестени от италианската прокуратура “.

Говорителят на Airbnb Кристофър Нътли съобщи, че европейската централа на компанията работи за разрешаване на въпроса с италианската данъчна организация от юни насам.

„ Убедени сме, че сме работили в цялостно сходство със закона и имаме намерение да упражним правата си във връзка с този въпрос “, посочи той.

Трима души, които са заемали управителни длъжности в Airbnb от 2017 година до 2021 година, също са обект на следствие, се споделя в изказване на прокурорите от Миланския арбитражен съд.

През 2022 година Airbnb оспори италианския закон, който изисква от компанията и други снабдители на услуги за краткосрочно отдаване чартърен да удържат 21% от приходите от наеми от наемодателите и да ги заплащат на данъчните управляващи.

Фирмата твърди, че условията на Италия за данъчно облагане опонират на правилото на Европейския съюз за свободно даване на услуги в целия блок от 27 страни.

По-късно висшият съд на Европейски Съюз постанови, че Airbnb би трябвало да съблюдава условията.

През последните години италианските управляващи ускориха контрола върху данъчните практики на огромни компании като Airbnb, която работи в страната от 2008 година насам.

Според известия в медиите италианските прокурори са почнали данъчни следствия против Netflix и Meta.

Миналия месец италиански политици обявиха, че възнамеряват да се оправят с наемодателите, които не заплащат налози за краткосрочни наеми посредством платформи като Airbnb.

Управляващата партия „ Форца Италия “ съобщи, че страната ще предприеме стъпки за въвеждане на народен идентификационен код за краткосрочните наеми.

„ Този ход ще извади на ярко приходите на тези, които отдават жилища чартърен, без да ги заявяват ", съобщи водачът на „ Форца Италия “ и заместител министър-председател Антонио Таяни.

Политиците считат, че този ход може да усили бюджетните доходи на Италия с 1 милиарда евро. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР