Италиански лицей, Горна Баня е обект на мафиотско управление от

...
Италиански лицей, Горна Баня е обект на мафиотско управление от
Коментари Харесай

Мафия! 80-годишна бабичка върти далавери за милиони в Италианския лицей и не пуска „кокала“. 20 бона да влезеш, 40 бона да излезеш

Италиански колеж, Горна Баня е обект на мафиотско ръководство от 35 години насам. Интересното е, че не е ръководен от мутра или нещо такова, а от уважаваната някогашна учителка Величка Велянова, която е към този момент на 80 година

Въпреки преклонната си възраст, Вичка отхвърля да съобщи властта. Тя бе махната от поста „ шеф “ от министъра на културата Велислав Минеков, само че конкурс за нов шеф към момента не е извършен и до тогава към момента остарелият извършва функционалностите си.

Конкурс би трябвало да има до края на месеца, само че той надали ще промени нещо. За любимец в него се смята приближен на Велянова човек. Това е преподавателят по биология Иван Капурдов. Очаква се той да е новият шеф, което значи, че Величка ще продължи да дърпа конците. Освен това се приказва, че той ще я направи ръководител на учебното настоятелство.

Срещу нея има куп сигнали от учители и родители, даже прокуратурата я проверява, само че към момента наглостта й надвива и не се отхвърля от поста си. И няма по какъв начин да е иначе, откакто от години върти далавери за милиони.

За да постъпи в частното школо един възпитаник, родителите му броят цели 10 000 евро. Нямало огромно значение равнището му по италиански. Само трябвало да има съществени знания и парите.

По-скандалното обаче е, че има такса за отричане и тя дори е двойна. Ако някой желае да напусне, брои на Величка и хората й 20 000 евро. Ако не го направи, незабавно се търсели юристи да го нападат. Това е скандална скица за печелене на пари и е известена прокуратурата за нея.

Другото скандално под управлението на Велянова е обвързвано с храната. В лицея всеки възпитаник заплаща по 300 лева на месец за храна, която сякаш би трябвало да е първо качество. Нищо сходно обаче, тя се поръчвала от същото място, откъдето и в държавните учебни заведения. Тоест учениците в частното учебно заведение ядат същото като тези в държавното, само че си заплащат за него.

Всичко това е трансформирало ръководството на Величка Велянова в едно от най-скандалните учебни ръководства, а и най-дългото. Тя оглавява Италианския колеж през 1987г. Това е третото й спиране. Предишните две са напълно къси. Те са през 90-те години на предишния век, когато политическата буря е погълнала и нея, само че тя е съумяла да изплува още веднъж.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР