Италиански журналист бе ранен, а украинският му помощник - убит,

...
Италиански журналист бе ранен, а украинският му помощник - убит,
Коментари Харесай

Италиански журналист бе ранен, а украинският му помощник - убит, при атака в Херсон

Италиански публицист бе ранен, а украинският му асистент - погубен, при офанзива в Херсон, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В. " Република " заяви на уеб страницата си, че неговият кореспондент Корадо Дзунино и украинецът Богдан Битик попаднали на засада в южния украински град, от който съветските въоръжени сили бяха принудени да се изтеглят от ноември, откакто го бяха завладяли през март предходната година. Според италианския ежедневник по двамата най-вероятно са стреляли съветски снайперисти. Засадата била устроена покрай мост в Херсон, до който Дзунино и Битик достигнали, откакто минали през поредност украински контролно-пропускателни пунктове.

Журналистът е представен в публикацията, че е ранен на четири честа и се лекува в болница в южния украински град.

От офиса на украинския основен прокурор оповестиха за задграничен кореспондент с огнестрелна рана в рамото и за погубен украински граждански при съветски обстрел в Херсон.

Най-малко петима публицисти бяха убити в Украйна след съветската инвазия през февруари предходната година, отбелязва Ройтерс.

Руските въоръжени сили постоянно подлагат на артилерийски обстрел Херсон, откогато се изтеглиха от града.

Най-малко един човек бе погубен, а 15 - ранени, при съветски ракетен удар по югозападния украински град Николаев тази нощ, съобщи Франс прес, като се базира на локалните управляващи.

Кметът Олександър Сенкевич заяви за четири мощни детонации към 1 ч. (и българско време).

Една ракета е поразила висока постройка, а друга - къща. В част от града няма ток, написа още Сенкевич в " Телеграм ".

Руските въоръжени сили постоянно вземат под прицел Николаев след началото на войната, отбелязва Агенция Франс Прес.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР