Италиански автомобилен производител DR Automobiles, който продава коли от няколко

...
Италиански автомобилен производител DR Automobiles, който продава коли от няколко
Коментари Харесай

Разследват автомобилна компания, продавала италиански коли в България

Италиански авто производител DR Automobiles, който продава коли от няколко години в България, е разследван от управляващите в Италия поради китайския генезис на моделите, които пласира. Според проверяващите тази компания е подвеждала клиентите, като е представяла неточно произхода на колите си, оповестява италианският орган за защита на конкуренцията и потребителите (AGCM), представен от локалните медии.

Въпреки че от известно време участва на италианския, испанския, френския и българския пазар, малко хора са чували за марката DR Automobiles и нискобюджетната EVO. Компанията предлага с изключение на съвременни кросоувъри с бензинови мотори и една дребна градска електрическа кола на цена към 25 000 евро. У нас SUV моделите вървят с фабрична газова уредба.
 Снимка 641509
Източник:

Базирана в южния италиански район Молизе, компанията DR сглобява евтини коли от китайските производители Chery, JAC, BAIC, в това число някои напълно електрически модели, с съставни елементи, импортирани от Китай.
 Най-продаваните нови коли в Европа през септември
Най-продаваните нови коли в Европа през септември

Макар и с лек спад в търсенето Tesla Model Y е водач

Собственикът Масимо ди Рисио дружно с китайските производители, най-вече Chery, са основали елементарна система за обработка на китайски коли с изтънчен " италиански " дизайн. Резултатът е привличащи вниманието SUV модели - от дребни и междинни до огромни.

Самият слоган Una storia Italiana - " Една италианска история ", е част от добре опакован маркетинг, напоен с много национализъм, макар че на назад във времето се обрисува като троянски кон за китайските производители на европейска земя.

Днес италианският производител е изправен пред следствие за хипотетично заблуждение на потребителите по отношение на това къде се създават колите му с марки DR и EVO. Служители на AGCM и италианската данъчна полиция направиха инспекция в централата на DR Automobiles и тяхната компания майка Donington.

Според следствието, италианската компания неточно е комуникирала и представяла както на корпоративния си уебсайт, по този начин и в рекламни акции информация за произхода на някои от моделите.

Компанията DR Automobiles е учредена преди повече от 50 години и се постанова в Италия като водеща за продажба на коли от най-престижните западноевропейски марки.
 Европейските производители на коли желаят да са самостоятелни от доставки от Китай. Какъв е проектът им?
Европейските производители на коли желаят да са самостоятелни от доставки от Китай. Какъв е проектът им?

Автомобилната промишленост дълго време разчиташе на веригата за доставки от Китай, само че в този момент това се променя
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР