Италианската UniCredit планира да продаде дял от по-малко от 10%

...
Италианската UniCredit планира да продаде дял от по-малко от 10%
Коментари Харесай

UniCredit засега може да продаде 10% от дела си в турската Yapi Kredi

Италианската UniCredit възнамерява да продаде дял от по-малко от 10% от акциите на турската Yapi Kredi Bankasi, в която има присъединяване дружно с локалната индустриална група Koc Holding. Това настояват осведомени, представени от Bloomberg.

Тази информация добавя новината, излязлата преди няколко дни, че финансовата институция мисли изцяло да се изтегли от пазара в южната ни съседка.

Според последните мнения на източниците UniCredit и Koc са се споразумели да сложат завършек на джойнт венчъра си Koc Financial Services, посредством който ръководят банката. Така двата колегата ще получат пряк достъп до дяловете си от по 41% в Yapi Kredi.

Източниците на Bloomberg показват, че UniCredit има намерение да продаде останалата част от присъединяване си във финансовата институция. Засега от UniCredit, Koc и Yapi Kredi отхвърлят коментар по въпроса.

Yapi Kredi e третата по величина банка в южната ни съседка, която има пазарна стойност от 3,7 милиарда $. Италианската банка стартира договаряния с Koc Holding по-рано тази година. Целта беше да получи цялостен надзор върху Yapi Kredi.

Сделката е един от последните ходове от многото отстъпки, които шефът на UniCredit Жан-Пиер Мустие предприе, откакто пое управлението на най-голямата банка в Италия по активи през 2016 година, който все още има капитализация от 27,7 милиарда евро. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР