Италианската Серия А представи в петък късно вечерта план, който

...
Италианската Серия А представи в петък късно вечерта план, който
Коментари Харесай

В Италия подготвиха план, ако сезонът бъде прекратен

Италианската Серия А показа в петък късно вечерта проект, който би трябвало да дефинира първенец, медалисти и участници в европейските клубни шампионати, ако шампионата не приключи.

Първенството на Апенините би трябвало да рестартира на 20-и юни, само че страната е най-засегната в Европа от ковид. Ако се наложи ново прекъсване на шампионата и няма по какъв начин да се доиграят мачовете, то този проект ще влезе в деяние.

Решението на 20-те елитни клуба ще бъде разисквано на среща в понеделник с локалната федерация, която предложи математически логаритъм за установяване на спечелилите, носителите на европейските квоти и на изпадащите при положение на ново спиране.

Методът на федерацията е към извоюваните точки досега да се прибавят средно-аритметичен актив, който се пресмята върху точките досега и те могат да бъдат извоювани в оставащите мачове. Средно-аритметичните точки са тези, които са уравновесено разграничени сред семействата и гостуваните и могат да бъдат извоювани.

Клубовете желаят купата в лигата да бъде присъдена единствено в случай че към този момент е обезпечена математически сега на спирането. Правилото ще се ползва и за изпадането на трите тима на дъното.

В момента настоящите първенци от Ювентус водят с една точка пред Лацио, като досега има да се изиграят още 12 цялостни кръга, както и няколко отсрочени от февруари мачове.

Правителството на страната взе решение футболният живот на страната да се възобнови идния петък с мачовете от шампионата за Купата на страната. След това стартират и мачовете от шампионата, които естествено ще продължат без аудитория. След като в първите дни на възобновените тренировки имаше играчи с позитивни проби за ковид, в този момент всички наподобяват здрави. За всеки случай и федерацията позволи вместо нормалните три смени тимовете да вършат по две.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР