Италианската полиция за борба с мафията арестува още един укриващ

...
Италианската полиция за борба с мафията арестува още един укриващ
Коментари Харесай

Пица от Кръстника: Италия арестува пореден бос на сицилианската мафия след 32 години бягство - Свят

Италианската полиция за битка с мафията арестува още един укриващ се мафиот единствено две седмици след сензационния арест на 16 януари на сицилианския супербос на Коза Ностра Матео Месина Денаро в здравна клиника в Палермо, Сицилия.

Този път е хванат 63-годишният Едгардо Греко. Задържането му е осъществено в Сент Етиен, Франция, където работел под името Паоло Димитрио като пицар в италианския ресторант Caffe Rossini.



Греко, част от калабрийската Ндрангета, беше наказан задочно през 1991 година за двойното ликвидиране на братята Стефано и Джузепе Бартоломео, за които в материалите по делото се твърди, че ги е умъртвил с стоманени пръти, преди да разтвори телата им в киселина. След осъждането си се е укривал от италианското правораздаване.

Описан като „ рисков дезертьор “ от Никола Гратери, прокурорът герой против мафията, който управлява следствието като началник на прокуратурата на Катандзаро, Калабрия, Греко беше наказан и за опит за ликвидиране на няколко чиновници на пандиза, което му завоюва прякора „ prison killer ", затворническият палач.

Прокурорът Гратери влезнал в следите на Греко, откакто мафиозът-пицар бил показан в публикация във френския вестник Le Progres, която пък ресторантът разгласил на формалната си страница във Фейсбук.

Греко постоянно правел изявления в обществените медии под подправеното си име. Журналистът и публицист Роберто Савиано, който живее под полицейска протекция откогато разгласява книгата си „ Гомор “ през 2006 година, сподели пред CNN, че е всекидневно босовете на мафията да търсят внимание. „ Типично е. Вижте Ел Чапо, който, до момента в който работеше, искаше да се срещне с Шон Пен, който пък искаше да направи филм за него. И Ал Капоне искаше да взе участие в снимачната площадка на „ Лицето с белег “, изяснява Савиано.

Италианската полиция за битка с мафията разгласи, че има още четирима огромни мафиоти, които се укриват, и няколко по-малки фигури.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР