Италианската полиция съобщи, че е разкрила таен план за създаване

...
Италианската полиция съобщи, че е разкрила таен план за създаване
Коментари Харесай

Италия разкри план за нова нацистка партия

Италианската полиция заяви, че е разкрила скришен проект за основаване на нова нацистка партия и при обиските из цялата страна е разкрила огнестрелно оръжие.

В 16 града - от Сицилия до Алпите - две години е било в ход следствие, изясни " Ройтерс ". То е открило " забележителен брой обвинени с разнороден обществен статус, живеещи на разнообразни места, само че обединени от същия идеологически фанатизъм и искащи да основат намерено пронацистко, ксенофобско и антисемитско придвижване ", споделят от полицията.

Няма данни за какъв брой души става дума или какъв брой са задържани. В страната " отбраната на фашизма " и опитите за възобновяване на фашистки партии са закононарушение.

Бъдещата конструкция си имала даже измислено име - Италианска национал-социалистическа партия на служащите. Пред медиите полицията показва разнообразни предмети, в това число свастики и портрети на Адолф Хитлер, иззети в обиските на 19 места. Открито е било и доста количество оръжие, в това число револвери, ловни пушки и арбалети.

Групата е поддържала връзки с екстремистки организации в чужбина - най-вече в Португалия, Англия и Франция.

През юли полицията откри много оръжие, в това число ракети въздух-въздух, свързвано с извънредно десни екстремисти. През ноември двама мъже, свързани с друга група почитатели на нацизма бяха арестувани по съмнение, че възнамеряват нахлуване против джамия.

 Италия разкри проект за нова нацистка партия
© Reuters

 Италия разкри проект за нова нацистка партия
© Reuters

 Италия разкри проект за нова нацистка партия
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР