Италианската полиция осуети нацистки заговор, пише Гардиън.Полицията обяви, че е

...
Италианската полиция осуети нацистки заговор, пише Гардиън.Полицията обяви, че е
Коментари Харесай

В Италия осуетиха нацистки заговор

Италианската полиция осуети нацистки скрит план, написа " Гардиън ".

Полицията разгласи, че е арестувала 19 крайнодесни екстремисти, които са желали да образуват нова нацистка партия. При акция на управляващите са открити оръжия, експлозиви, нацистки знаци, нацистки флагове и книги за Адолф Хитлер и Бенито Мусолини.

Според прокуратурата в Калтанисета, Сицилия, която е управлявала следствието, обвинени са желали да основат пронацистка, ксенофобска, антисемитска група, наречена Италианска националсоциалистическа работническа партия.

Членовете на групата са били в контакт с други неонацистки групи отвън Италия, в това число с английската Комбат 18 и португалската крайнодясна група " Нов обществен ред ".

Ръководителят на италианската организация е 50-годишна жена от Падуа, която е работила в обществената администрация и няма престъпно минало. Разследващите са разкрили свастики и антисемитски материали в дома й.

Друг обвинен е 26-годишна жена от Сицилия, която е спечелила онлайн конкурс за хубост, наименуван " Мис Хитлер " и през август е изнесла тирада на конференция на крайнодесни в Лисабон.

Екстремистите са били обучавани от някогашен почитан член на калабрийската мафия Ндрангета. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР