Италианската полиция обяви днес, че е заловила рекордните 14 тона

...
Италианската полиция обяви днес, че е заловила рекордните 14 тона
Коментари Харесай

В Италия заловиха амфетамин за 1 млрд. евро, произведен от Ислямска държава

Италианската полиция разгласи през днешния ден, че е заловила рекордните 14 тона амфетамини под формата на 84 милиона таблетки каптагон, създадени в Сирия от групировката "Ислямска страна " (ИД), съобщи Франс прес.

Заловената в пристанището на Салерно, южно от Неапол, пратка е на стойност 1 милиард евро по пазарни цени, се прецизира в официалното съобщение. Италианската полиция акцентира, че това е "най-голямото хванато (количество) амфетамин в международен мащаб ".

Според следствието, следено от прокуратурата на Неапол, дрогата се е намирала в три подозрителни контейнера, в които имало цилиндри от картон за промишлена приложимост и машини.

В Испания задържаха българката, наричана ''Кралицата на амфетамина''

Във всеки от тези многослойни цилиндри, високи към 2 метра и с диаметър от 1,40 м (вероятно създадени в Германия), са били укрити по към 350 кг таблетки, сложени във вътрешните пластове, тъй че да не могат да бъдат засечени със скенер.

На таблетките имало щампа "каптагон " - медикамент, определян като упоителен артикул, прочут и като "джихадистката дрога ", се прецизира в официалното съобщение, представено от Българска телеграфна агенция.

"Известно е, че "Ислямска страна " финансира терористичната си активност основно с трафик на синтетични опиати, създадени в Сирия, която затова през последните години се трансформира в най-големия производител на амфетамини в света ", акцентира италианската полиция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР