Италианската полиция обяви, че е разбила психо секта“, която заробвала

...
Италианската полиция обяви, че е разбила психо секта“, която заробвала
Коментари Харесай

Италианската полиция разби диетична психо секта“

Италианската полиция разгласи, че е разрушила „ психо фракция “, която заробвала свои членове, като ги принуждавала да съблюдават макробиотична диета и да скъсат връзките си с външния свят, съобщи Би Би Си.

Петима души се проверяват като обвинени за малтретиране и укриване на налози.

Сред тях е предприемач, упрекван, че манипулирал почитателите да съблюдават хранителен режим, който основал. Марио Пианеси им споделил, че „ Ма.Пи. “ води до чудодейно излекуване.

Разследването почнало през 2013 година, откакто млада жена напуснала сектата и докладвала нейния водач на полицията. Той разкрило, че членовете на сектата, като се изключи че трябвало да заплащат за храните в диетата и да вършат дарения, били принуждавани да работят дълготрайно, без да им се заплаща.

Пианеси, който е прочут бизнесмен в региона на макробиотиците в Италия, държал дълги речи, с цел да промие мозъците на почитателите и да им втълпи да съблюдават диетата му.

В резултата на хранителния му режим тежестта на една жена паднало до 35 кг, показват локални медии.

Водачите на сектата подбирали за операция хора с душевни проблеми, като ги убеждавали да се откажат от обичайна медицина. Сред обвиняванията против тях е и образуване на незаконна организация за за заробва хора.

Заподозрените не са дали отговор обществено на обвиняванията.

Макробиотичната диета е създадена от японския мъдрец Джордж Ошава, като черпи хрумвания от даоизма и дзен будизма. При нея се заобикалят животинските артикули, като се предлагат биохрани, по опция локални и сезонни.
Някои избират да се хранят единствено със зърнени и бобови култури, пресни плодове и зеленчуци. Други са по-умерени и позволяват дребни количества месо, риба или ядки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР