Италианската полиция изпрати официални документи и над 400 страници със

...
Италианската полиция изпрати официални документи и над 400 страници със
Коментари Харесай

Италия: Министри на албанския премиер Рама участват в наркотрафик


Италианската полиция изпрати публични документи и над 400 страници със стенограми от подслушвани диалози, от които излиза наяве, че близки сътрудници на албанския министър председател Еди Рама и някогашният вътрешен министър Саймир Тахири вземат участие в наркотрафик.

От един от телефонните диалози излиза наяве по какъв начин наркотрафикант дава обещание на Тахири 50 000 евро, в случай че "той си затвори очите" при прехвърлянето на огромно количество марихуана от Албания в Италия. Медиите в Тирана дефинират случилото се като следващия тежък скандал обвързван с кабинета на Рама.

Лидерът на опозиционната Демократическа партия Люлзим Баша и Моника Круемади от Социалистическото придвижване за интеграция доста остро сложиха въпроса за оставката на Рама и задържането на Тахири. В Тирана се появиха и информации, че Тахири "се опитал да се самоубие".

Предаването на стенограмите от подслушаните телефонни диалози става сама няколко седмици откакто в Италия бе задържан Моси Хабити, който се счита за "Балканският Пабло Ескобар".

Хабити ръководеше една от най-големите незаконни групировки "Хабилай", която контролираше наркотрафика към Италия.

Късно нощес албанската полиция задържа 4.5 тона марихуана на пристанището във Вльора, който представители на "Хабилай" са се пробвали да трансферират контрабандно към италианските крайбрежия. "Полицейската интервенция бе извършена сполучливо с помощта на съдействието с Прокуратурата", сподели зам.-директорът на полицията Ребан Яупи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР