Италианската полиция е установила, че повече от 300 служители в

...
Италианската полиция е установила, че повече от 300 служители в
Коментари Харесай

Дадоха на прокурор 135 медици в Италия, защото не са ваксинирани

Италианската полиция е открила, че повече от 300 чиновници в здравния бранш са нарушили заповедта за наложителна имунизация против ковид след редица инспекции в цялата страна, предава ДПА.

Разследващите са предали имената на 135 от тях на прокурор. Тези лекари, фармацевти и мединцински сестри са идвали на работа макар съществуващите забрани, разгласи полицията в Рим.

Карабинерите са затворили и шест операционни и две аптеки, където чиновниците са продължавали да работят, макар предишни забрани заради нарушавания.

Проверките се организират от ноември. Според информация от полицията от този момент тя е инспектирала към 6600 места. Италианското държавно управление вкара наложителна имунизация за чиновниците в здравния бранш от април. В края на ноември обсегът на наложителната имунизация беше уголемен и до чиновниците в администрацията на здравните заведения.

От 15 декември от чиновниците се изисква и да се инжектират и с подсилваща доза ваксина. Неваксинираните чиновници, които продължат да идват на работа, рискуват да им бъдат наложени санкции. На хората, които не съумеят да потвърдят, че са имунизирани, в началото се не разрешава да идват на работа и те рискуват да не могат да получават заплата.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР