Италианската полиция е арестувала 22-ма сицилиански мафиоти като част от

...
Италианската полиция е арестувала 22-ма сицилиански мафиоти като част от
Коментари Харесай

В Италия арестуваха 22-ма при издирването на капо ди тути капи Матео Денаро

Италианската полиция е арестувала 22-ма сицилиански мафиоти като част от продължаващата интервенция, целяща залавянето на най-издирвания мафиот в Италия , а точно - укриващия се необут на сицилианската мафия Матео Денаро , оповестява " Асошиейтед прес ".

Хайките на карабинерите в провинция Трапани в западната част на Сицилия са разрушили мрежата от " пицини ", системата от хартиени бележки, с които си споделят мафиотите на високо ниво и които поддържат укриването на Денаро. Полицията съобщи, че задачата им е " последователно да се отнеме мощта на незаконната организация и да се пресушат нейните стопански запаси ".

Денаро, който се укрива от 1993 година насам, е считан за възможен правоприемник на " капо ди тути капи " (боса на босовете) Салваторе " Тото " Рийна, който умря през предходната година в ареста, до момента в който излежаваше 26 доживотни присъди.

Операцията е последната от редицата стъпки за залавянето на 55-годишния Денаро, който дълги години заобикаля ареста за ролята си в бомбения атентат при започване на 1990-те години против фамозните борци против италианската мафия, магистратите Джовани Фалконе и Паоло Борселино, дружно с други набези и закононарушения на мафията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР