Италианската полиция арестува човека, за когото се твърди, че е

...
Италианската полиция арестува човека, за когото се твърди, че е
Коментари Харесай

Арестуваха боса на сицилианската мафия!

Италианската полиция арестува индивида, за който се твърди, че е новият необут на сицилианската мафия. Заедно с него са арестувани 45 членове на незаконната организация, заяви БиБиСи (BBC).

Спецоперация в Палермо застигна 80-годишния бижутер Сетимо Минео (Settimo Mineo). Той бе определен за кръстник на Коза Ностра на мафиотска среща през месец май.

Италианските медии го разказват като правоприемник на Тото Рийна, който умря през ноември 2017 година в пандиза.

Задържаните са упрекнати в изнудване, разпра, при която е употребявано огнестрелно оръжие, палежи и други закононарушения.

Сицилианската мафия - Коза Ностра - съумя да възвърне своето управление, откакто не беше провеждала срещи на високо равнище от години, се споделя в отчет на спецслужбите.

Вътрешният министър на Италия Матео Салвини дефинира интервенцията, като "извънредна интервенция " на карабинерите, които са "изпразнили " новия "Купол " на Коза Ностра (така мафиотите назовават висшето си ръководство).

През последните години Коза Ностра беше удряна мощно от италианската полиция, само че се пробва да възвърне своето водачество, оповестяват италиански медии.

Коза Ностра изпитваше компликации, до момента в който Тото Рийна беше в пандиза, само че когато умря, мафията стартира да възвръща Купола, без да приема заповеди от Кръстник.

В "Инстаграм " вицепремиерът Луиджи Ди Майо съобщи, че "в Италия към този момент няма място за подобен тип сган ".

Рийна беше прочут с жестокостта си. През 1992 година двама водещи прокурори - Джовани Фалконе и Паоло Борселино, бяха разстреляни при мафиотски удари. Първият на 23 май, а вторият - на 19 юли. Шест месеца по-късно Рийна беше задържан.

Италианският ежедневник "Република " писа, че Сетимо Минео към този момент е попадал в ареста по заповед на Фалконе през 1984 година и е споделил на разпитващия го екип: "Не знам за кого говорите, аз паднах от облаците ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР