Италианската модна къща Прада ще участва в разработката на скафандрите

...
Италианската модна къща Прада ще участва в разработката на скафандрите
Коментари Харесай

Прада прави скафандри за НАСА

Италианската фешън къща " Прада " ще взе участие в създаването на скафандрите за лунната задача на НАСА " Артемис 3 " ( " Артемида 3 " ), планувана за 2025 година, съобщи АНСА.

" Прада " и американската компания " Аксиом спейс ", която е един от водачите в региона на галактическия туризъм и технологии, са сключили съглашение. " Аксиом спейс " е измежду определените от НАСА за направа на костюмите на астронавтите.

Двете компании ще работят дружно за създаване на новаторски решения във връзка с материалите и дизайна, които могат да обезпечат отбрана и да отговорят на провокациите на неповторима среда, обявиха от " Аксиом ".

" Ноу-хауто на " Прада " в региона на суровините, производството и дизайна ще ни разреши да използван новаторски технологии, с цел да подсигуряваме комфорта на астронавтите на лунната повърхнина, като се вземат поради и тези човешки фактори - толкоз нужни, само че и до момента изчезнали при галактическите костюми ", сподели Майкъл Суфредини, основен изпълнителен шеф на " Аксиом спейс ", представен от АНСА.

Мисията на НАСА " Артемида 3 " ще бъде първата, чийто екипаж е планувано да кацне на лунната повърхнина за първи път след " Аполо 17 " през 1972 година Предвижда се в екипажа от четири души да има и една жена, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Междувременно стана ясно, че Европейската галактическа организация (EКА) и швейцарската компания за часовници " Суоч " (Swatch) са сключили партньорски контракт. Това ще разреши на компанията да създава часовници, като галактическите почитатели ще могат да си поръчат подобен със фотоси, направени от телескопи, се споделя в известие на уеб страницата на ЕКА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР