Италианската марка Alfa Romeo официално обяви плановете си за ново

...
Италианската марка Alfa Romeo официално обяви плановете си за ново
Коментари Харесай

И Alfa Romeo се предаде: Новата Giulia ще бъде електрическа!

Италианската марка Alfa Romeo публично разгласи проектите си за ново потомство на седана Giulia. Според autoexpress.co.uk този модел обаче ще премине към напълно електрическо задвижване.

В момента компанията интензивно се пробва да електрифицира своята моделна линия, всички бъдещи коли се създават извънредно с електрически или хибридни мотори. Първата чиста електрическа кола обаче няма да излезе скоро – едвам през 2024 година, като се чака да бъде кросоувър.

Това няма да е единствената кола с такова задвижване, което марката ще пусне в близко бъдеще. Както Жан-Филип Импарато увери, проектите им са да основат нова Giulia, несъмнено, работеща на електричество.

Бъдещата Giulia ще изостави платформата Giorgio и ще премине към архитектурата STLA Large, създадена от концерна Stellantis. Вече е известно, че седанът ще бъде оборудван с акумулатори с потенциал от 101 до 118 kWh, а самостоятелният пробег с едно зареждане ще доближи 800 км. За страдание е прекомерно рано да се приказва за задвижвания, само че електрическият автомобил несъмнено ще получи и наточена версия Quadrifoglio.

Припомняме, че малко по-рано стана известно за проектите на Alfa Romeo да сътвори правоприемник на класическия състезателен автомобил GTV и роудстъра Spider. Те също по този начин ще получат платформата STLA Large и най-вероятно ще бъдат позиционирани като водещи имидж модели, ролята на които преди този момент се изпълняваше от купетата с две порти 8C и 4C.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР