Италианската мафия и джихадистката групировка „Ислямска държава“ си сътрудничат за

...
Италианската мафия и джихадистката групировка „Ислямска държава“ си сътрудничат за
Коментари Харесай

Необичайно приятелство: Италианската мафия и „Ислямска държава“

Италианската мафия и джихадистката формация „ Ислямска страна “ си сътрудничат за внасянето на нефт на Стария континент, подозират италианските сили за сигурност, заяви „ Ла Република “.

Властите в Рим считат, че мафията и терористите работят дружно за контрабандата на нефт. Италианската полиция е разкрила огромни количества петрол в страната.

Тя подозира, че част от петрола е импортирана от Либия и Сирия – територии и в двете страни са под контрола на джихадистите, които разчитат на продажбата на нефт за финансиране на групировката.

Италия е на фронтовата линия на най-тежката бежанска рецесия в Европа от края на Втората международна война. Голяма част от мигрантите остават в страната, до момента в който други минават през Апенините по пътя си към Северна Европа.

Италианските служби водят следствие дали фактически мафията и джихадистите си спомагат за взаимна облага. Има подозрения, че мафията продава суровината непосредствено на операторите на бензиностанции на доста по-ниски цени.

Логистиката пък се прави посредством дребни кораби през Средиземно море. Корабите изключват радиосигналите си, с цел да не бъдат засечени от бреговата защита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР