Италианската легенда на MotoGP Валентино Роси сподели, че иска да

...
Италианската легенда на MotoGP Валентино Роси сподели, че иска да
Коментари Харесай

Валентино Роси иска да остане още един сезон

Италианската легенда на MotoGP Валентино Роси показа, че желае да се състезава и през идната година, когато ще бъде на 42, само че евентуално ще се обвърже за още една акция преди да видя какъв брой конкурентен ще бъде на останалите през този сезон. Няколко надпревари от Кралския клас към този момент бяха отсрочени най-рано до края на юни заради пандемията от ковид, като се чака още да последват тяхната орис поради възбраните за всеобщи скупчвания на хора на обществени места и спортни събития. Роси ще напусне главния отбор на Ямаха в края на 2020, само че има място в сателитния Петронас Ямаха, в случай че изиска, в замяна с 21-годишния френски гений Фабио Куартараро.

„ Мисля, че ще би трябвало да реша преди старта на сезона, тъй като в най-оптимистичната обстановка може да се състезаваме във втората половина на годината, тъй че към август-септември, уповавам се, в случай че ситуацията разрешава. Но аз би трябвало да взема решение преди този момент. Искам да продължа, само че би трябвало да взема това решение без надпревари зад тила си. Това не е идеалният метод да спреш, тъй като обстановката може да значи и никакви надпревари до края на годината. Може би е по-справедливо да се направи нов шампионат и да се спре в края на идващия. Надявам се да продължа и през 2021 “, стартира той в Ямаха Q&A по YouTube.

Роси е феномен в мотициклетизма, деветкратен международен първенец във всички класове, седем от тях в MotoGP. Той е единственият водач, който е взел участие допълнително от 400 Гран При-та, и държи и върха за най-продължителна победна серия, разпростираща се повече от 20 години сред триумфите, с 89 победи в Кралския клас. Италианецът сподели през януари, че се нуждае от някои отговори, преди да взе участие в шампионата и през 2021. Под домашна карантина в дома си в източна Италия, той призна, че пандемията го е сложила в сложна обстановка.

„ Както към този момент споделих, първата ми алтернатива е да опитам да продължа, тъй като имам към момента задоволително мотивация и желая да продължа. Но е доста значимо да осъзная равнището на конкуренция, изключително във втората половина на предходната година, когато страдахме съществено, и на няколко пъти бях прекомерно муден и не бях в борбата за първите пет позиции. Така че се виждам още една година с Ямаха и се нуждая от време, с цел да взема дефинитивно решение. Нуждая се от 5-6 надпревари, с цел да видя дали ще имам по-сериозни шансове за офанзива на призовите места “, приключи Докторът.

БГНЕС
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР