Италианската крайнодясна партия „Форца Нуова” (Нова сила) развя банер в

...
Италианската крайнодясна партия „Форца Нуова” (Нова сила) развя банер в
Коментари Харесай

Расизъм в чиста форма: Балотели е по-глупав, отколкото черен

Италианската крайнодясна партия „ Форца Нуова” (Нова сила) развя банер в град Бреша, в който обиди италианския футболист Марио Балотели на расова основа, съобщи „ Кориере каузи Сера”.

Балотели се ражда в град Палермо в фамилията на имигранти от Гана, само че по-късно е осиновен от италианци, тъй като неговите родители не могат да се грижат за него. Макар роден на италианска земя, Балотели би трябвало да чака пълноправие, с цел да получи паспорт.

Футболистът, който е ставал обект на расистки освирквания, съобщи, че законът на Апенините би трябвало да бъде изменен. Крайнодясната партия „ Форца Нуова”, учредена през 1997 година, реагира остро на апела му. „ Балотели, ти си по-глупав, в сравнение с черен”, написаха членове на партията.

В изказване на политическото придвижване се споделя, че Марио Балотели от години се перчи със своето благосъстояние и би трябвало да призове афринакците да останат в родината си и там да изградят своето бъдеще. Форца Нуова” е срещу приема на бежанци, срещу абортите, както и срещу еднополовите бракове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР