Италианската компания Финкантиери е опитала да заведе дело пред Върховния

...
Италианската компания Финкантиери е опитала да заведе дело пред Върховния
Коментари Харесай

Италианска корабостроителница се оплаква от груби нарушения в поръчката за кораб за ВМС

Италианската компания " Финкантиери " е пробвала да заведе дело пред Върховния административен съд (ВАС) поради поръчката за многофункционален модулен патрулен транспортен съд. Това оповестява нейният прокурист юрист Методи Методиев в публично писмо, разпратено до медиите.
В писмото се споделя, че делото е заведено поради " груби нарушавания по избора на реализатор на поръчката ". Но италианците показват, че Върховен административен съд отхвърля да образува дело с претекст " национална сигурност " - по този параграф държавните решения не подлежат на правосъден надзор, аргументират се от съда съгласно " Финкантиери ".
 Кораби минни ловци, които не са в оперативно положение от 11 години, ни доставя Нидерландия Кораби " минни ловци ", които не са в оперативно положение от 11 години, ни доставя Нидерландия
Доставката на два кораба " минни ловци " от Нидерландия до България ще коства съвсем 2,3 млн. лв. с Данък добавена стойност, а реализатор на контракта с Минис...
Заради това, италианците са подали сигнал и до Народното събрание и се оплакват, че към момента не са качени на формалния уебсайт на Народното събрание към министъра на защитата и вицепремиер Красимир Каракачанов. Въпросите били входирани на 30 октомври.
Защо е това неодобрение - " Финкантиери " споделя, че в процедурата тяхната оферта била най-високо оценена по точки по параметрите " цена ", " механически параметри ", " индустриално съдействие с локалната промишленост ", само че компанията не била препоръчана за реализатор на поръчката. И прибавя, че сигнали за нарушавания по процедурата на компанията са пратени до премиера Бойко Борисов, до министъра на защитата Красимир Каракачанов и до междуведомствената работна група, само че отговор по този начин и не е получен.
Съобщението от италианската корабостроителница идва единствено часове преди предстоящото на следващия ден съвещание на министерския съвет, на което ще бъде прегледан проектодоговора с класираната преди всичко немска корабостроителница Lurssen. Договорът е за 984 млн. лв. с Данък добавена стойност. Maritime.bg пък напомня, че неведнъж от военното ведомство обявиха, че и двата патрулни кораба ще бъдат издигнати в българска корабостроителница, която ще бъде подизпълнител на немската Lurssen.
В средата на октомври във Варна, че се прави опит за бойкот на плана, с който ще се обезпечат 2 от нужните най-малко 4 многофункционални кораба. Той посочи, че зад това стоят ползите на политическа партия, само че без да я посочва.
 Министерски съвет уточни кой ще достави два нови кораба за военноморските ни сили Министерски съвет уточни кой ще достави два нови кораба за военноморските ни сили
LURSSEN WERFT GmbH&Co.KG - това е корабостроителницата, която страната утвърди за доставка на два многофункционални модулни патрулн...
Според " Капитал ", едно от известните имена на Движение за права и свободи Четин Казак беше юрист на " Финкантиери ", която е класирана на второ място в наддаването - загатва се дали няма напън от тази страна за поръчката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР