Италианската компания Enel ще продаде своя дял от 56,43% в

...
Италианската компания Enel ще продаде своя дял от 56,43% в
Коментари Харесай

И италианската компания Enel се изтегля от Русия

Италианската компания Enel ще продаде своя дял от 56,43% в ПАО " Енел Русия " на " Лукойл " и фонда " Газпромбанк-Фрезия ", заяви италианската компания.

От известие на Enel, оповестено на уеб страницата на италианската фондова борса, излиза наяве, че компанията е сключила две обособени съглашения с купувачите на обща стойност 135 млн. $ .

Приключването на договорката се чака през третото тримесечие и зависи от редица условия, по-специално от решението на Руската комисия за задгранични вложения и на ФАС на Русия, се споделя в изказването.
 Enel ще строят АЕЦ-ове в Италия, не в България
Enel ще строят АЕЦ-ове в Италия, не в България

Започната е процедура за продажба на дейностите в България

По-рано в сряда основният изпълнителен шеф на Enel Франческо Стараче разгласи, че компанията е покрай продажбата на съветските си активи. " Още няколко седмици и ще го реализираме ", споделя топ мениджърът, представен от Ройтерс.

Enel има 56,43% от Enel Russia. Към момента Enel Russia включва три газови електроцентрали - Конаковска, Невиномисска и Средноуралска - както и вятърен парк в Ростовска област . Изграждащият се вятърен парк в Мурманска област ще бъде приключен на 85% през юли 2022 година и на 100% през октомври.

Друг план за вятърен парк - в Ставрополския край - е анулиран, заяви Enel Russia на 16 март.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР