Италианската футболна федерация (FIGC) започна разследване на обвиненията, че Ювентус

...
Италианската футболна федерация (FIGC) започна разследване на обвиненията, че Ювентус
Коментари Харесай

Италианската федерация също подхвана Ювентус

Италианската футболна федерация (FIGC) стартира следствие на обвиняванията, че Ювентус е плащал заплати на играчите си, които са били разнообразни от тези, които е съобщил обществено, оповестява държавната осведомителна организация АНСА.

Медията също по този начин прецизира, че финансовият инспектор на централата е почнал инспекции на финансовия доклад за заплатите през 2020-а и през 2021-а година. Източник от FIGC удостовери пред Ройтерс, че информацията е правилна.

Бордът на Юве, включително президентът Андреа Аниели и изпълнителният шеф Маурицио Аривабене, подаде групова оставка в понеделник и семейство Аниели предложи счетоводител да поеме председателския пост, до момента в който клубът се пробва да се оправи с финансовите и юридически проблеми.
 Собствениците на Ювентус избраха нов президент Собствениците на Ювентус избраха нов президент
Финансовите доклади на Ювентус бяха подложени на инспекция от прокурорите и италианския стопански регулатор Consob през последните месеци, проверяващи обвинявания във подправено счетоводство и манипулиране на борсата.

Клубът Ювентус не отговори на питане на Ройтерс за коментар. Преди това е обаче са отричали всевъзможни нарушавания.

В спортно-техническо отношение Масимилиано Алегри остава старши треньор на тима, разгласи новият изпълнителен шеф Джон Елкан от компанията-собственик Exor.

" Разчитаме на него, а и на целия тим да продължат да печелят на терена, както демонстрираха че могат да го вършат в последните няколко мача. Повторих им, че задачите на терена остават високи ", изясни Елкан.

" Винаги е доста прелестно да усещаш поддръжката на акционерите, тъй че благодаря на Джон Елкан за тези думи ", съобщи от своя страна самият треньор Алегри.

Той завоюва пет трофеи в Серия А, четири купи на Италия и две Суперкупи, като в първия си интервал отпред на отбора 2014-2019 два пъти класира тима на край в Шампионската лига. През 2021-а година той беше извикан, с цел да стартира нов интервал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР