Италианската Eni ще продаде на емиратската Mubadala Petroleum 10% от

...
Италианската Eni ще продаде на емиратската Mubadala Petroleum 10% от
Коментари Харесай

Eni и Mubadala Petroleum стартират сделка за продажба на 10 % от Zohr


Италианската Eni ще продаде на емиратската Mubadala Petroleum 10% от концесионното съглашение Shorouk за разработка на газовото находище в Средиземно море Zohr, ситуирано на шелфа на Египет, се споделя в известие на Eni.

Стойността на договорката е 934 млн. $. Затварянето й се чака след приемане на всички нужни утвърждения от регулаторите.
„ За нас е наслаждение да работим с Mubadala и ги поздравяваме за партньорството в Shorouk”, се цитират в известието думите на Eni Клаудио Дескалци.

Eni откри газовото находище Zohr на шелфа на Египет през 2015 година В създаването на находището вземат участие сътрудници по концесионното съглашение Shorouk, в което 30 % е на „ Роснефт “, 10 % на английската Вербовъчна разработка и 60 % до затваряне на договорката към този момент държи IEOC (дъщерна на Eni). Zohr заема повърхност от 231 тв км, като евентуалните ресурси се правят оценка на 850 милиарда куб м.

Сега от находището Zohr се добиват 400 млн. тона куб фута дневно, оповестяват още от Eni. Преминаване към цялостен рандеман се възнамерява от сътрудниците през 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР