Италианската дясноцентристка партия Форца Италия заяви в петък, че ще

...
Италианската дясноцентристка партия Форца Италия заяви в петък, че ще
Коментари Харесай

Форца Италия подкрепя Марио Драги за премиер

Италианската дясноцентристка партия " Форца Италия " съобщи в петък, че ще даде цялостната си поддръжка за напъните на номинирания за министър председател, съобщи " Ройтерс ".

" Партията чака министър председател на високо равнище, който е в положение да показа в оптималната степен единството на страната ", съобщи Антонио Таяни, заместител на водача на партията Силвио Берлускони, пред кореспонденти след срещата с Драги. Таяни сподели, че партията желае необятна междупартийна парламентарна коалиция, която да застане зад " държавно управление на най-хубавите ".

Припомняме, че по-рано тази седмица Драги, някогашен ръководител на Европейската централна банка, хвален за спасяването на еврото, за съставяне на ново държавно управление, което ще се опита да извади страната от здравната и икономическа рецесия в резултат на пандемията от ковид.

Драги заменя Джузепе Конте, който подаде оставка предишния месец в опит да сформира нов кабинет, откакто изгуби болшинството си в Сената.

Във вторник Матарела извика Драги и прикани всички политически сили в Народното събрание да поддържат ново държавно управление в този исторически миг. Той акцентира, че с мандата на Конте е свършено и нови играчи са подготвени да поемат ръководството на страната.
 Матарела възлaга на Марио Драги ново държавно управление
Матарела възлaга на Марио Драги ново държавно управление

След неуспеха на договарянията за коалиция

Ако Драги успее да събере необятна парламентарна поддръжка, той може да ръководи до идващите парламентарни избори през 2023 година

Ако не получи задоволително политическа поддръжка, Матарела може да изиска от него да ръководи краткотрайно държавно управление преди организирането на предварителни избори . Но през вчерашния ден вечерта президентът бе безапелационен, че не желае нови избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР