Италианската брегова охрана съобщи, че през нощта е спасила повече

...
Италианската брегова охрана съобщи, че през нощта е спасила повече
Коментари Харесай

Италианската брегова охрана спаси над 1000 мигранти

Италианската брегова защита заяви, че през нощта е избавила повече от 1000 мигранти от две риболовен лодки в Средиземно море и е разкрила две тела.

Двете " комплицирани " интервенции край крайбрежията на Сиракуза в Сицилия, в които участваха лодки от Либия, са осъществени след сигнал, подаден във вторник от Alarm Phone - група, която поддържа гореща линия за мигранти, нуждаещи се от избавяне.

От първата лодка, на към 35 благи от сицилианския бряг, транспортен съд на италианската брегова защита избави 416 мигранти, а испански патрулен транспортен съд, работещ с граничните сили на Европейски Съюз Frontex, избави други 78.

От втората рибарска лодка, на 60 благи от брега, кораби на бреговата защита и на италианската полиция за битка с финансовите закононарушения се намесиха, с цел да спасят 663 мигранти, а настрана бяха открити " две безжизнени тела ", се споделя в известието.

Новият министър-председател на Италия Джорджа Мелони даде обещание в първата си тирада пред Народното събрание във вторник да спре мигрантите, които минават с лодки от Африка.

Мелони съобщи, че нейното държавно управление, което е най-крайнодясното в страната след Втората международна война, желае да " спре противозаконното прекосяване и да прекъсне трафика на хора ", по-специално като предотврати пътуванията от засегнатата от рецесията Либия.

Тя настоя, че е време да се спре трафикантите да бъдат " тези, които вземат решение кой да влезе ".

Италия от дълго време е на предната линия на миграцията, като всяка година приема десетки хиляди хора, които се пробват да преминат най-смъртоносния маршрут в света.

Двата благотворителни кораба, които сега оперират в Средиземно море - корабът " Humanity 1 " на SOS Humanity и " Ocean Viking " на SOS Mediterranee, във вторник превозваха към 300 души след многочислени спасявания.

Но новият министър на вътрешните работи на Мелония, Матео Пиантедоси, съобщи, че корабите " не дават отговор на духа на европейските и италианските разпореждания " за гранична сигурност и че обмисля дали да забрани влизането им в италиански води.

Пиантедоси има близки връзки с съдружния сътрудник на Мелони Матео Салвини, който сега е обвиняем за блокиране на мигранти в морето през 2019 година по време на мандата си като вътрешен министър.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР