Италианска седмица в Двореца-Балчик ще се проведе в периода 20-30

...
Италианска седмица в Двореца-Балчик ще се проведе в периода 20-30
Коментари Харесай

Започва Италианска седмица в Двореца-Балчик

Италианска седмица в Двореца-Балчик ще се организира в интервала 20-30 юли 2023 година Организатор е Консулският сътрудник на Италия във Варна, в съдействие с Посолството на Италия и Италианския културен институт в София, под патронажа на Министерството на културата на Р България.

Идеята е да бъдат показани открити и неоткрити пресечни точки на операта с останалите жанрове на изкуството.

Цикълът „ Операта – музикалната живопис “ съдържа поредност от многожанрови събития, провеждащи се в България и Италия. Творбите от изложбата " Светът на Операта в картини " се експонират в ДКИ КЦ „ Двореца “ Балчик, Арт Галерия Ларго - Варна, залите на оперните театри във Варна и Сулмона (Италия), Античния Дворец Роспилиози – Рим, Музей „ Борис Христов “ – София. Изложбите се откриват с концерти на солистите и оркестъра на Държавна Опера Варна с гост-солисти от Италия, създаващи моменти на другарство сред публиката, изпълнителите, създателите и техните творби.

Програмата на Седмицата на италианската просвета в Балчик включва разкриване на изложбата " Светът на Операта в картини " (на 21 юли, от 17:30 ч., в Каменна зала) и оперен церемония концерт на Държавна опера Варна и посетител солист Киара Таркуини – сопрано (Италия), на 21 юли, от 21:00 часа, на откритата сцена на Двореца.

Вход свободен!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР