Италианска фирма Сикстус (Sixtus), чийто представител за България е вицепрезидентът

...
Италианска фирма Сикстус (Sixtus), чийто представител за България е вицепрезидентът
Коментари Харесай

Фирма с представител Любомир Ганев дари медицинска техника на спортното министерство

Италианска компания " Сикстус " (Sixtus), чийто представител за България е вицепрезидентът на Българския олимпийски комиет (БОК) Любомир Ганев, подари здравна техника на Министерството на младежта и спорта (ММС). Тя ще бъде употребена в центъра за функционални проучвания и рехабилитация към ММС.

Техниката се състои от три апарата и е на стойност 40 хиляди лв., разгласи Ганев. " Най-важното за нас е с това подаяние да дадем опция на българските спортисти да употребяват най-хубавата техника за възобновяване и диагностика, до която имат достъп техните сътрудници в Европа ", сподели някогашният волейболист и сегашен член на управителния съвет на волейболната федерация.

Първият уред е Pro Board System - система за премерване на равновесната резистентност, състояща се от ръб и датчик, който регистрира проблематични зони на тялото на спортиста. Вторият - RiEnergy, е здравна система за по-бързо възобновяване след контузии и след огромно натоварване, чрез електромагнитна терапия. Третата машина е апарат за диатермална терапия за възобновяване след контузии и интервенции, която работи благодарение на високочестотен ток.

 Фирма с представител Любомир Ганев подари здравна техника на спортното министерство
© Министерство на младежта и спорта

" Науката е в основата на днешните триумфи в спорта. Затова съм доста признателен за това подаяние. Всеки нов уред, с който се оборудва центъра за функционални проучвания и рехабилитация към ММС, е в интерес на българските спортисти ", разяснява спортният министър Красен Кралев.

По думите му през последните две години министерството е вложило над 300 000 лв. в съоръжение за центъра. От министерството показаха, че центърът за спортна подготовка може да поеме и обработи резултатите на повече от 1500 състезатели на година.

 Фирма с представител Любомир Ганев подари здравна техника на спортното министерство
© Министерство на младежта и спорта

" В последните няколко години поставяме огромни старания центърът да работи пълноценно. Преди това активността му беше занемарена и федерациите бяха отвикнали да го употребяват ", добави Кралев.

" Работим интензивно, с цел да осведомяваме федерациите за опциите, които предлагаме тук, и аз се надявам от ден на ден елитни спортисти да се възползват от услугите му ", сподели още министърът.

На събитието участваха още шефът на дирекция " Координация и надзор на спортната подготовка " доктор Любомир Младенов, треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов, капитанът на алените Ивайло Стефанов и състезателят Иван Крачев, който пръв тества новата техника.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР