Италиано-американският милиардер Роко Комисо официално е новият собственик на Фиорентина.

...
Италиано-американският милиардер Роко Комисо официално е новият собственик на Фиорентина.
Коментари Харесай

Фиорентина официално има нов собственик

Италиано-американският милиардер Роко Комисо публично е новият притежател на Фиорентина. Сделката бе публично доказана. Той ще заплати за клуба сума от порядъка на 160-170 милиона евро.

Комисо разгласи, че е работил по закупуването на клуба през последните три години.

„ Аз постоянно съм бил почитател на италианския футбол. Не мога да опиша каква чест е за мен да мога да бъда част от идната глава в историята на именития Фиорентина “, показа 69-годишният предприемач.

„ Флоренция е прочут в целия свят и съставлява най-хубавото от италианската просвета. През тези три години на договаряния разбрах какъв брой значим клуб е Фиорентина за града и за почитателите “, добави той.

„ Искам да благодаря на семейство Дела Вале за това, което са създали за Фиорентина през последните 17 години. Диего и Андреа заслужават огромно почитание за стореното “, сподели още Комисо.

Италиано-американският милиардер е притежател на петата най-голяма кабелна телевизионна компания в Съединени американски щати, както и на футболния тим Ню Йорк Космос.

Той попада в класацията на списание „ Форбс “ за 500-те най-богати хора в света.

През предходната година Комисо се опита да купи Милан, само че офертата му бе отхвърлена от китайския консорциум, който по това време притежаваше акциите на клуба.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР