Италианката Марта Басино постигна първа победа в спускането в кариерата

...
Италианката Марта Басино постигна първа победа в спускането в кариерата
Коментари Харесай

Басино взе второто спускане в Кранс-Монтана, Гут-Бехрами поведе в дисциплината

Италианката Марта Басино реализира първа победа в спускането в кариерата си, откакто взе втория старт в тази дисциплинираност в Кранс-Монтана, Швейцария. 27-годишната Басино показва страхотна скорост през днешния ден и не остави шансове на конкуренцията, като втората Федерика Бриньоне (Италия) остана на повече от секунда от сънародничката си.


Топ 3 добави представителката на домакините Лара Гут-Бехрами, която продължава със мощното си показване в последните седмици. За Басино това е седми триумф в Световната купа по алпийски ски и първи в спускането. Досега тя имаше едно второ място в дисциплината, реализирано в Банско през 2020 година.

С третото си място през днешния ден Гут-Бехрами измести контузената София Годжа от първото място в класирането за спускането. По този метод опитната швейцарка към този момент води в три от дисциплините - втурване, Супер-Г и великански слалом. Тя усили преднината си и в генералното класиране пред американката Микаела Шифрин, която също е с контузия. Гут-Бехрами има задатък от 165 точки в преследването на втори огромен бистър глобус в кариерата си. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР