Италианката Мария Соле Фериери Капути стана първата жена, която бе

...
Италианката Мария Соле Фериери Капути стана първата жена, която бе
Коментари Харесай

Първата съдийка в Серия А: Остава ми емоцията

Италианката Мария Соле Фериери Капути стана първата жена, която бе основен арбитър на мач от Серия А. Това стана през уикенда, когато тя управлява мача сред Сасуоло и Салернитана, приключил с безапелационен триумф на домакините с 5:0.

" Съдия или съдийка - изберете вие, за мен няма никаква разлика. От този кръг ще ми остане страстта, която всеки арбитър изпитва при дебюта си, а това е нещо, за което бленувам от 16 години. Беше доста хубаво. Атмосферата на стадиона беше добра, тифозите ме одобриха доста добре и стана същински празник ", разяснява Мария Фериери Капути пред микрофона на Rai2.
 Аталанта победи Фиорентина с 1:0
Аталанта надхитри Фиорентина и се израни на върха с Наполи

Само по-лошата голова разлика ги дели от върха

" Справи се добре, както се надявам да създадат и други дами, които са покрай дебют. Сега ще замине за Индия за шампионат с тима до 17 години. И по-късно ще я забележим скоро още веднъж в Серия А. Да приказваме доста за съдийството на Мария Соле Фериери Капути ще й сътвори доста напрежение, което не е добре сега. Ако футболистите бяха по-спокойни с дами съдии, щях да посоча 10 дами за мачовете в Серия А. Но се притеснявам, че след първите 2-3 мача и решенията на Фериери Капути ще бъдат оспорвани, както при останалите рефери ", разяснява шефът на италианските футболн5и съдии Джанлука Роки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР