Италианката Фабиола Руджеро, магистър по маркетинг и комуникации, изостава професията

...
Италианката Фабиола Руджеро, магистър по маркетинг и комуникации, изостава професията
Коментари Харесай

Фабиола Руджеро изостава добрата си кариера, за да се посвети на свята голяма страст – чая



Италианката Фабиола Руджеро , магистър по маркетинг и връзки, изостава специалността си и положителната си кариера, с цел да се посвети на свята огромна пристрастеност – чая, най-консумираната напитка в света след водата. Страстта на Фабиола Руджеро към чая и ориенталската просвета се ражда преди 20 години в Париж, където тя приключва своето обучение и стартира работа в маркетинговия отдел на италианска компания. Във Франция Фабиола за пръв път усеща насладата, която носи чаената напитка:

Винаги пиех чай, когато се готвех за изпити. Всеки път, когато пътувах в чужбина, си купувах непознати разновидности. В този интервал това беше единствено интерес, само че един ден мои другари ме заведоха на чаена гала в Париж. Отидох без никакви упования, просто желаех да опитам нови чаени питиета. Останах очарована от това богатство, което съществува в Китай повече от 4000 години. За мен тази напитка не е просто артикул, това е просвета, средство, което сближава хората. В този миг си помислих, че бих желала да употребявам чая в своята работа. Обещах си, че един ден ще направя нещо с чай. Не знаех за какво, по кое време и по какъв начин. Просто бях уверена, че ще се случи.
Руджеро изоставя кариера си и се доверява на своята вътрешен глас. Тя отваря първия чаен магазин " Козе ди те “ в дребното градче Йези в района Марке, Италия. По думите ѝ локалните освен, че не пиели чай, само че и не били чували за тази напитка, само че тя съумява да промени техните привички и ги научава да разнообразяват италианското еспресо с чаената напитка.

Днес чаеният магазин " Козе ди те “ предлага повече от 100 типа чай, който се внася от Китай, Индия и Япония. Магазинът продава своите артикули онлайн, както и доставя други търговски обекти в страната.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Еленица Маринова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР