Италианката Елена Куртони спечели днешното спускане в Банско от Световната

...
Италианката Елена Куртони спечели днешното спускане в Банско от Световната
Коментари Харесай

Тотална доминация на Италия във второто спускане в Банско, Куртони изненада Шифрин и останалите

Италианката Елена Куртони завоюва днешното втурване в Банско от Световната купа по ски-алпийски дисциплини. 28-годишната състезателка даде време 1:29.31 минута и изпревари единствено с 10 стотни от секундата сънародничката си Марта Басино. Трета се подреди още една италианка - Федерика Бриньоне, с закъснение от 14 стотни от победителката. Американската суперзвезда Михаела Шифрин остана на 35 стотни зад победителката и се размина с място на подиума, финиширайки четвърта.

В спускането през вчерашния ден Шифрин бе най-бърза, Бриньоне бе втора, а Куртони - четвърта. Басино пък през вчерашния ден зае пета позиция, а през днешния ден бе напълно покрай първата си победа в втурване и общо втора за Световната купа, само че очевидно ще би трябвало да изчака още за нея. Третата от надпреварата през вчерашния ден Йоана Хелен (Швейцария) не приключи през днешния ден.

Марта Басино бе със стартов №4 през днешния ден и оглави класирането, а незабавно след нея се спусна Шифрин, само че американката бе с 25 стотни по-бавна от италианката. Въпреки това Шифрин дълго време държеше втората позиция, само че със стартов №20 по трасето се спусна показващата блестяща форма в Банско Бриньоне, която съществено заплаши лидерската позиция на сънародничката си Басино. Бриньоне в последна сметка финишира с минимално закъснение от Басино, а с №28 Куртони изненада фаворитките и размести класирането, като даде най-хубавото време и се задържа на първото място до края на надпреварата.

За Куртони това е първа победа в кариерата й до момента. Тя имаше три класирания в призовата тройка в скоростни дисциплини за Световната купа досега, само че в никакъв случай не бе стъпвала на върха. Ето, че Банско й донесе шанс.

Утре в 10,15 часа ще се организира и третият старт в Банско - Супер-Г.

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ВИЖТЕ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР