Италианка, която се е заразила с вируса на СПИН в

...
Италианка, която се е заразила с вируса на СПИН в
Коментари Харесай

145 000 евро за италианка, заразила се със СПИН в лаборатория

Италианка, която се е заразила с вируса на СПИН в лаборатория на Университета в Женева, където е правила научни проучвания, получи обезщетение от швейцарското образователно заведение, съобщи Франс прес.

Самоличността на италианката се пази в загадка, само че тя е работила за университета в Падуа. Била е в Женева в границите на академични проучвателен продан през 2011 година по европейската стратегия " Еразъм ", съгласно италианската преса, написа Българска телеграфна агенция.

Италианката е трябвало да продължи в Университета в Женева работата по дисертацията си, като употребява в университетска лаборатория проби от вируса на СПИН.

Завърнала се в Италия, тя е траяла естествения си метод на живот до 2019 година, когато по време на кръвни проучвания, с цел да стане кръводарител, тя разкрила, че е инфектирана с вируса на СПИН.

На този стадий методът, по който тя се е заразила с вируса, не е открит публично, макар че италиански лаборатории установяваха въз основата на генно секвениране, че вирусът, на който е притежател италианката, е еднакъв с този, който е бил в пробите в лабораторията в Университета в Женева.

След дълга правосъдна борба дамата е постигнала извънсъдебно съглашение и е получила обезщетение в размер на 145 000 евро в подмяна на отвод от правосъдното гонене.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР