Италианецът Яник Синер постигна една от най-големите победи в кариерата

...
Италианецът Яник Синер постигна една от най-големите победи в кариерата
Коментари Харесай

Синер: Не знам защо Джокович играе толкова трудно срещу мен

Италианецът Яник Синер реализира една от най-големите победи в кариерата си. Той в профил Новак Джокович от полуфиналите на Australian Open и си обезпечи място във финала на конкуренцията.

" Това беше доста сложен мач, макар че първите два сета приказват за лесна победа. Имах чувството, че той не играе най-хубавия си тенис първоначално и съумях да поведа. Когато пропуснах мачбола, знаех, че мачът се трансформира и би трябвало да бъда подготвен за различен дуел. Винаги обаче ще помня ситуацията от през днешния ден. Знаех, че би трябвало да изиграя този мач. Исках го, тъй като бях наясно, че би трябвало да мина през Джокович, с цел да реализира нещо огромно ”, разяснява Синер след мача. 

„ Не знам за какво той играе толкоз мъчно против мен. Той може да каже по-добре, само че аз мисля, че се дължи на нашия съвсем идентичен жанр на игра. В последните месеци изиграх много мачове против него и това беше значимо за мен, само че знаех, че тук ще бъде доста по-трудно. Когато бях на 17-18 упражнявах в Монако с Джокович. Но всеки мач е друг, а и в този момент аз съм друг тенисист. Опитвах да употребявам оптимално сервиса си през днешния ден, само че знам, че имам още елементи, които да усъвършенствам. От началото на шампионата усещах добре играта си, имах очаквания и резервирах тази положителна конфигурация. 

И Зверев, и Медведев са страхотни тенисисти и който и да завоюва, ще бъде справедливо. Очаквам финала с неспокойствие ", приключи Синер изявлението си на корта след успеха над Джокович ”, сподели още италианецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР