Италианецът Яник Синер и австралиецът Алекс де Минор ще играят

...
Италианецът Яник Синер и австралиецът Алекс де Минор ще играят
Коментари Харесай

Яник Синер и Алекс де Минор ще спорят за титлата в Торонто

Италианецът Яник Синер и австралиецът Алекс де Минор ще играят за купата на шампионата по тенис от сериите Мастърс в Торонто (Канада) с награден фонд 7 622 925 $.

Седмият подложен Синер надви над 12-ия в схемата американец Томи Пол с 6:4, 6:4, до момента в който Де Минор в профил испанеца Алехандро Давидович Фокина с 6:1, 6:3.

Яник Синер имаше потребност от час и 53 минути, с цел да се оправи със съпротивата на Пол в мач, който бе проява на мощ и от двете страни, а в един миг от мача съперниците направиха разиграване с 46 удара, което бе най-дългото за седмицата в Торонто.

„ Очевидно беше огромна борба “, сподели италианският тенисисти, който избави осем от 11 точки за пробив за триумфа си против Томи Пол.

„ Той игра ужасно, както и аз, а в края на втория сет се молех да съумея. Слава Богу, че завоювах в два сета “, добави Яник Синер.

Двубоят стартира с замяна на пробиви, Синер дръпна с 4:2 преди Пол да изравни, само че в последна сметка италианецът затвори първия сет с третия си пробив. Във втората част Яник Синер поведе с 4:1 и 5:2 и макар че позволи пробив и понижаване на задатъка си до 5:4, той стигна до успеха.

Австралиецът Алекс де Минор пък доближи първи край в сериите „ Мастърс “ след триумфа си над Давидович Фокина. Той даде единствено четири гейма на испанеца за 78 минути игра.

„ Първото, в което бях сигурен, стъпвайки на корта бе, че не трябва да чакам хубав тенис “, съобщи Де Минор, визирайки ветровитото време.

„ Казах си, че би трябвало да остана положителен, да продължа да пъдя успеха без значение от всичко. Мисля, че това бе вярната конфигурация. Не играх най-хубавия си тенис, само че направих нужното, с цел да печеля при тези условия “, разяснява още австралиецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР