Италианецът социалист Давид-Мария Сасоли бе избран за председател на Европейския

...
Италианецът социалист Давид-Мария Сасоли бе избран за председател на Европейския
Коментари Харесай

Давид-Мария Сасоли е новият председател на Европарламента

Италианецът социалист Давид-Мария Сасоли бе определен за ръководител на Европейския парламент. Той получи 345 гласа, след подадени 667 действителни гласа, съобщи Българска телеграфна агенция. Сасоли бе определен при второто гласоподаване, откакто водеше в първия кръг.

От 2009 година Сасоли е евродепутат, а преди този момент е имал дълга кариера на публицист в италиански вестници, осведомителни организации и малките екрани. В последните пет години той бе един от 14-те заместник-председатели на Екологичен потенциал. За втори следващ мандат Екологичен потенциал ще бъде управителен от някогашен италиански ефирен водещ, какъвто бе и досегашният ръководител на институцията Антонио Таяни.

В първите си думи Сасоли съобщи, че Екологичен потенциал има потребност от ново мислене, мъдрост и храброст, с цел да се върне Европейски Съюз към духа на създателите на Общността. На плещите ни лежи огромна отговорност, би трябвало да обновим процеса на доближаване, да отчитаме потребностите на жителите. Постигнахме добър резултат, въпреки да искахме още повече, добави той.

Сасоли приказва за отношението към другите вероизповедания, опазването на природата, правата на половите малцинства, общите свободи. Той прикани да се отговори на младежите, които упорстват за по-добра отбрана на околната среда, както и за превъзмогване на разликите и битка с национализма
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР