Италианецът Роланд Фишналер постигна втора победа Световната купа по сноуборд

...
Италианецът Роланд Фишналер постигна втора победа Световната купа по сноуборд
Коментари Харесай

Италианци окупираха подиума в паралелния гигантски слалом в Рогла

Италианецът Роланд Фишналер реализира втора победа Световната купа по сноуборд за сезона и общо 21-ва в кариерата си, откакто през днешния ден завоюва паралелния великански слалом в Рошла.

42-годишният Фишналер беше най-бърз в квалификациите с с 1:08.02 минута, а на фа финала изпревари сънародника си Мирко Феличети. Едвин Корати добави напълно италианския подиум след триумф в дребния край над южнокорееца Санхо Ли.

С успеха през днешния ден Фишналер излезе отпред в генералното класиране за сезона в паралелния великански слалом с 344 точки, пред Андреас Промегер (Австрия) с 336 и Оскар Квятковски (Полша) с 334 пункта. Янков е 20-и с 98 точки.

Лидер за Световната купа в паралелните дисциплини е Маурицио Бормолини (Италия) с 452 точки, пред Александър Пайер (Австрия) и Промегер с по 433. Янков е 16-и със 176.

Българинът Радослав Янков не съумя да преодолее квалификациите, завършвайки на 29-а позиция с време 1:11.01 минута. Той беше четвърти по аленото трасе с 33.89 секунди в първия манш, само че при второто си втурване в пресявките по синьото трасе позволи неточности и остана на повече от секунда и половина от място в първите 16, които не престават в елиминациите на главното съревнование.

Другите двама българи Тервел Земфиров и Кристиан Георгиев отпаднаха след първия манш на квалификациите, откакто не съумяха да попаднат измежду първите 32-ма.

Земфиров даде 38-о време с 36.09 секунди, а Георгиев се подреди 43-и с 36.66 секунди от 51 стартирали.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР