Италианецът Матео Беретини поднесе нова сензация на тенис турнира София

...
Италианецът Матео Беретини поднесе нова сензация на тенис турнира София
Коментари Харесай

Италианец поднесе нова сензация на „София оупън“

Италианецът Матео Беретини сервира нова сензация на тенис шампионата „ София оупън “. След три сета 22-годишният гений изхвърли опитния Фернандо Вердаско (Испания), с 4:6, 7:5, 6:4 в „ Арена Армеец “. Само преди дни младокът прати измежду феновете и водача в схемата Карен Хачанов (Русия).

Беретини показва неизменност на корта и против Вердаско, с цел да стигне до поврат. За италианеца това е трета победа в София, като в първия кръг се оправи с Денис Истомин (Узбекистан). За място на финала Матео ще спори с Мартон Фучович. Унгарецът преодоля тази фаза на конкуренцията без игра, откакто един от любимците Роберто Баутиста Агут (Испания) бе повален от вирус и се отхвърли.

По-късно довечера е предстоящият с максимален интерес четвътфинал сред сензанията на „ Аустрелиън оупън “ Стефанос Циципас, и Гаел Монфис (Франция). Преди това гъркът преодоля германеца Ян-Ленард Щруф – 7:6, 6:4.

“За първи път играя по този начин, все едно съм вкъщи, благодаря на публиката за поддръжката “, разгласи Циципас след срещата.

Същевременно защитаващите купата си на двойки Робин Хаасе и Матве Миделкооп (Холандия) завършиха присъединяване си на четвъртфиналите след 6:7, 6:7 от индийците Недунчежиян и Раджа.

Френската звездата Гаел Монфис:

Най-важното е да се
развличам на корта

За мен е най-важното е да се развличам на корта – разгласи френската звезда Гаел Монфис. – Ние жертваме много, от време на време хората не го схващат, само че тенисът е и едно огромно наслаждение. Един ден, в случай че не съм благополучен излизайки на терена, евентуално ще спра да играя.
Атрактивният тенисист показа, че поради надморската височина в София, топката излетява малко неконтролируемо от ракетата. „ За мен персонално кортът наподобява малко муден и прави отскока на топката малко по-труден. “
Все отново Монфис съумя да наниже 15 аса в мача против Михаил Кукушкин (Казахстан) и след 7:5, 6:3 стигна четвъртфинал.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР