Италианецът Лоренцо Музети започна с победа участието си на турнира

...
Италианецът Лоренцо Музети започна с победа участието си на турнира
Коментари Харесай

Лоренцо Музети започна с победа в турнира Next Gen на АТП

Италианецът Лоренцо Музети стартира с победа присъединяване си на шампионата " Следваща генерация " в Милано, който събира едни от най-хубавите млади играчи при мъжете в мъжкия тенис.

В " Алианц Клауд Арена " в Милано Музети, който с 23-тото си място в международната класация е най-високопоставеният участник в конкуренцията, преодоля на старта в група " В " Чун Син Цън от Тайван с 4:2, 4:2, 4:2. Мачът продължи единствено час и 11 минути, като Музети позволи да загуби подаването си единствено един път в първия сет. През останалото време той контролираше умерено мача и не остави огромни шансове на противника си, който е номер 90 в ранглистата.

В другия дуел от групата швейцарът Доминик Щрикер, номер 111 в света, победи британеца Джак Дрейпър, номер 41, с 4:3(5), 4:3(5), 4:3(5).

И трите сета в мача бяха решени с тайбреци, като във всеки един от тях Щрикер сподели по-здрави нерви и направи доста огромна крачка към класиране за полуфиналите.

В група " А " чехът Иржи Лехечка започва с победа за 6:7 минути над италианеца Фраческо Пасаро с 4:1, 4:3(7), 4:1. Интрига имаше единствено във втория сет, в който Лехечка завоюва с 9:7 точки в тайбрека, само че макар че се бори до самия край, Пасаро по този начин и не съумя да стигне до нито един сетбол.

С победа стартира и американецът Брендън Накашима, който в най-равностойния мач за деня победи италианеца Матео Арналди с 2:4, 4:3(7), 4:3(4), 3:4(4), 4:2 след 2 часа и 15 минути игра.

Арналди, който се включи в шампионата в последния миг, заменяйки отказалия се Холгер Руне, може да съжалява, че не завоюва мача, защото имаше няколко сетбола във втория сет, който загуби със 7:9 точки в тайбрека.

Накашима, който е номер 49 в света и огромният любимец в група " А ", обаче съумя да покаже класа и да се измъкне и да запише триумф на старта на шампионата.

По-късно през днешния ден предстоят мачовете от втория кръг на груповата фаза.

Наградният фонд на шампионата в Милано е тъкмо 1,4 милиона щатски $.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР